Nu ska ni få veta!:D

Ja, idag blev det offentligt på min vanliga blogg:) Så nu tycker jag att ni, mina trogna bebisblogg-läsare, också ska få veta lite mer. D.v.s vem jag och min sambo är med mera:)
Dessutom kommer det nog inte bli fler inlägg här utan nu kommer jag nog hålla mig till min vanliga blogg.

http://malinlj.blogg.se

Tack för att ni har läst och kommenterat och jag hoppas att ni följer med till min vanliga blogg:)

Stor kram!

Vecka 11!

Oj vad veckorna går! Och glada för det är vi:) Nu är vi hemma igen efter våran resa och allt har gått bra för både oss och lilla livet i magen (iallafall vad vi vet:)) Jag mår bra, hungrigare än vanligt men annars bara fint! Måste däemot snart uppgradera min BH i ytterliggare en större storlek! Inte klokt vad de växer! Köpte två nya BHar för drygt 2 veckor sen och ja, det är dax för en ny snart igen:)
Vi funderar på att snart berätta vilka vi är då många redan har fått veta. Men det kanske tar ett par dar till:)


Vecka 11:
Nu är graviditetens allra mest kritiska tid över. Från den här veckan och fram till vecka 20 växer fostret mycket snabbt. Det växer i längd från 44 - 60 millimeter till cirka 19 centimeter i vecka 20. Vikten ökar under samma period från 8 gram till cirka 300 gram. För att en sådan tillväxt ska vara möjlig ökar blodkärlen i moderkakan både i storlek och i antal för att ge fostret tillräckligt med näring.

Könsorganens tillväxt sker också snabbt den här veckan. I början av veckan består könsorganen bara av lite vävnad. Sen utvecklas vävnaden till antingen en penis eller en klitoris och yttre blygdläppar. I slutet av veckan kan man se fostrets genitalier. Fostret kan röra på sig och huvudet utgör ungefär fostrets halva längd. 


 vikt.JPG langd.JPG

 8 gram

 44-60 mm

Längden mäts från huvud till stjärt (CRL).


RSS 2.0